FILIT 2019

#feelLTIN la FILIT

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere pentru prima oară la Târgu Frumos

 

1. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

afis1   Elevi cu drag de carte ai Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos se vor alătura celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere din Iași în perioada 2-6 octombrie 2019.

    Aceștia vor demara un proiect de promovare a culturii „#feelLTIN la FILIT”, prin care și-au propus ca acțiunile lor de încurajare a lecturii și a participării la viața culturală să aibă un impact semnificativ asupra comunității locale. Astfel, tinerii vor îndemna pe cei de vârsta lor să nu rateze oportunitatea de a participa la evenimentele care se vor desfășura în cadrul FILIT, unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa, și vor desfășura activități în aer liber, ateliere de creație literară, de lectură și teatru, prin care universul literaturii, al cărților se va transforma într-un mediu atractiv, prietenos, familiar cotidianului oricărui adolescent.

 

     De asemenea, neculcienii vor fi prezenți la gama diversă de evenimente ale festivalului, de la întâlniri cu scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali, la ateliere de joacă literară, vernisaje ale diferitor expoziții, dezbateri, vizionare filme documentare, ateliere de lectură, poezie și povești improvizate în colțul de lectură, concerte. 

afis2

 

        O oportunitate extraordinară pentru liceeni o va constitui activitatea realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, „Scriitori în școli”, care îi va lansa într-un dialog cultural cu două personalități culturale, de o valoare incontestabilă, scriitoarele Diana Bădica și Doina Ruști, vineri, 4 octombrie, ora 12:00, la Sala de Festivități a Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, unde coordonatorii proiectului, moderatori ai evenimentului, prof. dr. Sergiu-Constantin Enea, directorul liceului, și prof. Alexa-Angheluș Corina-Diana, vor crea un liant de legătură între tineri și personalitățile invitate, în litera legii comunicării interactive, în spirit cultural, cu scopul de a oferi noi perspective de evoluție, noi perspective de lectură a literaturii contemporane, chiar și de creație, de ce nu, a unor cărți încă nescrise și care își așteaptă autorul...     


 

 

free pokereverest poker revie
Copyright © 2024 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.